Partner

Hey prachtige Partner, gefeliciteerd met de komst van je kleintje!! Ook jij mag er zijn en soms worden de partners wel eens vergeten in het proces, staan ze aan de zijlijn net als op het voetbalveld, nee ook jij heb een plek in te nemen en dat is naast jou partner je vervult geen rol tijdens het proces.

Jullie doen dit samen.

Als doula kom ik zeker niet jou plaats in nemen, (ik kom je juist je doel terug geven en dat is te staan naast jou Partner) jij gaat deze zwangerschap en geboorte verrijken voor mama en zeker voor jezelf. Ik wil jou informeren en je sterken in de keuzen die je mag maken zonder stoer-doenerij maar wel met het bespreekbaar maken van de praktische zaken en handige tools die jij kan inzetten om het je partner tijdens de zwangerschap en geboorte naar haar zin te maken.

Jij mag er zijn want je bent waardevol en een steun het is stoer om je plek tijdens de geboorte in te nemen zodat jullie het echt samen kunnen doen. Ik sta tot jullie dienst en regel de zaken er om heen. Ook is het mogelijk dat je na de geboorte je verhaal kwijt wilt door wat je heb mee gemaakt, gezien of gehoord. Je wilt je misschien kwetsbaar tonen bij een onbekende omdat dit makkelijker praten is, want de vraag is na de de zwangerschap en geboorte : ‘wat doet het met jou ?’

Geboorte Butler

Kijk tijdens de geboorte zal ik jullie ontzorgen, zie mij als de geboorte Butler, ik sta tot je dienst (at your (c)service(x)) zo kunnen jullie samen verbinden en de geboorte samen met je kindje doen. Ik ben op de achtergrond maak foto’s waar gewenst en sta tot jullie beschikking voor vragen vanaf het moment dat jullie willen dat ik aanwezig ben.

Doordat we vooraf meerder gesprekken hebben, leer ik jullie samen ook kennen. We kijken samen na wat passend is voor jullie om te ontspannen als de weeën zijn begonnen, ontspanningsoefeningen en massage toe te passen. Omdat oxytocine echt van belang vanaf het moment dat de weeën beginnen, heeft jou partner je nodig omdat jij nu eenmaal er voor zorg dat ze dat aanmaakt ( hoe de baby er in gaat zo komt die er ook uit *knipoog), en dat is door de aanmaak van oxytocine ‘het knuffel hormoon’. Maar hier zal ik je tijdens de gesprekken nog veel meer oververtellen. Verder kan je contact met mij opnemen als je vragen hebt zodat je zorgen de baas kan worden en sta ik vanaf week 38 ook voor jou als partner op wacht.

Erik: De doula gaf mij een doel en gaf mij het gevoel dat ik wat betekende tijdens de bevalling. Ze bereide mij voor op de worstcase scenario’s. We kregen door Joanna het gevoel dat we samen als team ook keuzes konden maken. Ik kon mijn vrouw steunen, en in alles er omheen werd ik in ontlast door de doula.

Johan: Eerst was ik sceptisch over een doula, ik voelde me een gekwetste man, maar volgende mijn vrouw in haar wensen, Maar wow wat een fijne ervaring was het ze stuurde mij behulpzaam aan hoe mijn vrouw kon steunen. Heeft alles versierd en opgeruimd bad opgezet en gaf ruimte. Ik zou het nu iedereen aan raden, het was allemachtig krachtig een doula bij de zwangerschap en geboorte.